K lepšímu opálení pomůže citrón i sklenička vína

Kdo chce získat krásně bronzovou pleť, ten má několik možností. Může pravidelně ležet na slunci a vystavovat se jeho paprskům, může si zajít do solária nebo může používat samoopalovací krémy. Některé varianty jsou zdravější, jiné nebezpečnější, další náročnější. Ale ať už zvolíte jakoukoliv možnost, vždy je třeba chránit svou pokožku proti škodlivým paprskům pomocí vhodných opalovacích krémů. A pokud chcete podpořit její krásnou, opálenou barvu, můžete tomu napomoci i konzumací určitých potravin.

Víte, co vám může pomoci déle udržet letní odstín pleti? Betakaroten! Tato úžasná látka, kterou tělu můžeme dodávat i uměle pomocí konzumace tabletek s obsahem vitaminu A, je ukrytá i v mnoha potravinách, které ve svém jídelníčku často opomíjíme. A přitom by mohly být jeho úžasným zpestřením. Nejde tu zdaleka jen o mrkev, která je svým obsahem betakarotenu proslavená a která díky svému oranžovému zabarvení může pomoci i zabarvení naší kůže. Betakaroten najdete například i v máslových dýních či batátech. Tyto potraviny navíc prospívají našemu zdraví, působí antibakteriálně a chrání naše srdce i trávení.

Citron a víno

Jaký je nejlepší letní nápoj, který vás skutečně osvěží a přitom neobsahuje zbytečné kalorie ani cukry? Řada lidí miluje obyčejnou kohoutkovou vodu, do níž si přidávají citrony. Ty jí dodají skvělou, svěží chuť. A citrony mají i tu výhodu, že obsahují kromě tolik opěvovaného vitaminu C i vitamin A, který opět podporuje opálení naší pleti.

Pakliže nepatříte mezi milovníky citrusů a raději si večer posedíte na terase se sklenkou červeného vína, i vy máte možnost podpořit své opálení. Červené víno obsahuje speciální látky nazývané polyfenoly, které chrání pleť proti stárnutí. A nadměrné slunění je pro ni velmi namáhavé, takže právě víno je skvělou protiváhou. Ale důležité je pít ho s mírou, stejně jako se i slunci vystavujte  jen s rozumem.