Modelkám závidět nemusíte, život totiž nekončí po čtyřicítce

Každá z nás čas od času prolistuje nějaký módní časopis. Kocháme se různými modely, v duchu si přejeme vlastnit to a to. A taky ve skrytu duše závidíme těm nádherným dívkám jejich vzhled i tvary. I když tušíme, že grafické úpravy tu udělaly své, modelky stejně pobraly více krásy než většina z nás. Jenže jejich opravdové kouzlo tkví především v tom, že jsou velmi mladé. Proto si je módní návrháři vybírají pro své kolekce a fotografové pro své reprezentativní fotky. Jakmile se těm žádaným dívenkám přiblíží třicáté narozeniny, přestane o ně být zájem. Natož když jim je ještě víc. Právě z toho mohou mít mnohé z nás neblahý pocit, že po třicítce či čtyřicítce je se vším konec - naše krása začíná uvadat, postava se zhoršuje a kila jdou nahoru, přibývá vrásek a jsme méně žádoucí. Takový názor ale začíná být naštěstí mylný.

Krásná i v šedesáti

Je jasné, že když je někomu dvacet či méně, tak se mu snadno daří udržovat štíhlou postavu a i tvář potřebuje méně líčidel, aby působila svěže a mladistvě. S přibývajícími léty to dá čím dál víc práce. Ale je chybou myslet si, že to můžete vzdát, protože na vás už nikomu nezáleží a nikomu se už stejně nelíbíte. Je tu minimálně váš partner, který vás má rád a líbíte se mu. Ani on nemusí být úplným vzorem krásy a přesto vás přitahuje.

Tedy nezáleží na tom, kolik křížků už máte na krku. Na přehlídkových molech se ostatně začínají čím dál více objevovat „bývalé“ modelky, tedy ženy, kterým je čtyřicet, padesát, šedesát i víc a přesto jsou stále štíhlé, v kondici, krásné a hlavně usměvavé. Možná si vypomohly i nějakou tou plastickou operací, ale zejména jim pomáhá jejich pohled na svět. Snaží se vše vidět pozitivně, udržovat si dobrou náladu, pečují o sebe, hýbou se, život je těší. A díky tomu je v kondici nejen jejich tělo, ale i psychika. A kdo se cítí být krásný, ten i krásný je.