Pohyb v přírodě v mnohém vyhrává nad upocenou posilovnou

Sport by měl být nedílnou součástí našeho života. Nejen proto, že díky němu můžeme zhubnout nebo si zformovat postavu, ale i proto, že je pohyb zdravý a dodává nám energii. Pohyb v přírodě, a především ten sportovní, má mnohem větší pozitiva, než když se zavřete do přeplněné a potem nasáklé posilovny. Na náš život má příroda obrovský vliv, využijte toho a občas si vyražte zacvičit do lesa nebo parku poblíž. 

Hýbejte se v přírodě, má to smysl

Když začnete pravidelně vyrážet za aktivitami ven, zlepšíte si díky pohybu nejen fyzičku, ale i váš psychický stav. V přírodě se mnohem lépe nadechnete, venkovní vzduch a prostředí vás vyburcuje k lepším výkonům a při sportu se rychleji dostanete i do psychické pohody. Venku se také můžete se rozhodnout pro jakoukoliv aktivitu a nejste limitováni množstvím přístrojů ani počtem lidí jako tomu je v posilovně.

Do přírody si tak vyražte zaběhat, zajezdit na kole, jděte na procházku nebo si tam jen tak zacvičte. Skvělá je i jízda na bruslích, skákání přes švihadlo nebo cvičení na workoutovém hřišti v parku. Máte obrovské množství možností a díky tomu, že jste v přírodě, vydržíte se hýbat i o něco déle.

Zhluboka se nadechnout

Díky tomu, že vyrazíte za pohybem ven, můžete mnohem více posílit svou imunitu. Na sluníčku získáte vitamín D, čerstvý vzduch svědčí vašemu dýchání i pomůže lépe prokrvit celé tělo a pozitivně ovlivňuje náš kardiovaskulární systém. Venkovními aktivitami také zlepšíte koordinaci svých pohybů. Přeci jen při běhu nebo procházkách v přírodě budete muset občas zdolat nejednu překážku.

Pokud začnete vyrážet ven pravidelně, snadno vybudujete sílu i zlepšíte vytrvalost. Pohyb v přírodě berte jako přirozenou relaxaci, vždy se ale vydávejte ven dobrovolně a k ničemu se zbytečně nenuťte. 

Introverti ocení, že v přírodě mohou být úplně sami. To velmi pomáhá i těm, kdo se při sportování stydí před ostatními. Extroverti zase mohou vyrazit na kolo nebo si zacvičit s kamarády. Při sportu venku třeba také poznáte nové lidi se stejnými zájmy. Pohyb v přírodě také oceníte, když máte děti - vezměte je s sebou.