Nevymlouvejte se na špatné počasí. Cvičit se dá, i když venku prší

Naučte se jednoduché sestavy

Existuje mnoho druhů cvičení, které můžete provádět vesele doma a nespoléhat tak na počasí. Některé cviky se hodí k protažení svalů, u jiných můžete spálit i hodně kalorií. Je jen na vás, co si zvolíte i jak se na takové cvičení vybavíte pomůckami. Na internetu naštěstí už dne najdete i kompletní návody od profesionálních trenérů, jak s cvičením začít a jak jednotlivé cviky provádět.

Jóga, pilates, aerobic nebo i lehký kruhový trénink – tohle všechno zvládnete i sami v pohodlí domova. Stačí se naučit základní sestavy a roztáhnout karimatku. 

Vzpomeňte si na tělocvik

Chvilku se přeneste do svého dětství a vzpomeňte si na hodiny tělocviku. Jistě jste začínali nějakou rozcvičkou a po ní jste občas museli absolvovat sérií dřepů, kliků nebo sedů-lehů. Cvičení s vlastním vahou těla je velmi oblíbené i dnes, nepotřebujete k němu žádné vybavení a vlastně ho všichni přirozeně umíme. Oprašte tyto cviky a doma si udělejte vlastní hodinu tělocviku. Jako kompenzace za vaši běžnou venkovní aktivitu to na chvíli určitě postačí. 

Vytáhněte švihadlo

A do dětských let se můžete vrátit i díky skákání přes švihadlo. Sousedé pod vámi možná moc nadšení nebudou, ale pokud nebudete skákat tak, že jim na hlavu spadne lustr, jistě to chvíli vydrží. Pro jistotu si dejte na nohy pevnou obuv a zaskákejte si na karimatce. Skákáním přes švihadlo se nejen krásně protáhnete, uvolníte, ale zbavíte se i stresu. Nabije vás to pozitivní energií, a hlavně spálíte spoustu kalorií. A přes švihadlo pak můžete skákat i venku, až se zase vyčasí.