Snowboard je už out, letos se vrhněte na snowtubing nebo snowkiting

Zima je už pomalu tady, a i když u nás na první pořádnou sněhovou nadílku teprve čekáme, už nyní se nemůžeme dočkat. I tuto zimu snad budeme moct vyrazit na hory užít si zimních radovánek. Dávno neplatí, že na hory vyrážíme jen na lyže nebo na běžky. Dokonce už ani snowboarding není nic neobvyklého. Pokud máte rádi zážitky a chcete vyzkoušet něco nového, můžete se ze svahu sklouznout třeba na obrovské duši nebo na kajaku.

Jízda na zasněžené pláni

Snowkiting je mezi sporty ještě takovým benjamínkem. Tento netradiční zimní sport si žádá docela širokou výbavu. Jestliže jej chcete vyzkoušet, bude se vám hodit i dobrá fyzická kondice a odvaha. Kromě lyží nebo snowboardu je nutné mít k provozování sportu ještě rozlehlou zasněženou plochu bez překážek a stromů, speciálního draka a skvělé povětrnostní podmínky. Princip je jednoduchý, nejčastěji se jezdí právě na zasněžených pláních nebo dobře zamrzlých vodních plochách, důležitý je i silný vítr a drak, který se dá řídit. Pokud tohle všechno máte, můžete si užít docela zajímavou a hodně netradiční adrenalinovou jízdu.

Z kopce dolů trošku jinak

Klasické sáňkování známe všichni, v dětství jsme si ho užili dost. Pokud už jste povyrostli a chcete si oživit vzpomínky na dětství, sjet si sjezdovku dolů můžete i dnes. Nebudete k tomu potřebovat sáňky, ale velkou, speciálně upravenou nafouknutou duši. Snowtubing je disciplína, kterou si zamilujete. Dnes už tuto atrakci naleznete ve většině našich zimních středisek. Je vhodná pro děti, ale i dospělé, délka dráhy se pro konkrétní věkové kategorie většinou liší. Jezdí se na obrovských duších dolů po upravených zledovatělých toboganech. Ten adrenalin stojí zato!

Místo divoké vody sníh 

Chcete se projet na raftech nebo sjet řeku v kajaku? Do léta tak úplně čekat nemusíte. Pokud vám tedy nevadí, že divokou vodu nahradí sníh. Zimní adrenalinové sporty neznají mezí a provozovatelé těchto aktivit neustále přicházejí s něčím novým. Klidně si tak můžete sjezdovku sjet právě ve velkém raftu nebo kajaku. Nebojte se, dráha je jištěná pružným lanem, které vás bezpečně zastaví.