Sportovat se dá i v zimě. Jak na to?

Zimní období je za běžné situace rájem pro majitele posiloven, protože zvlášť po Novém roce se zaplňují lidmi, kteří ve zbytku roku na cvičení pohlížejí s odporem. A chodí tam i ti, kteří jindy cvičí spíš venku, ale v nevlídném počasí je to táhne spíš do vyhřátých a vybavených posiloven. Ovšem právě vydýchaný vzduch a přetopené místnosti našemu organismu vůbec nedělají dobře. A to ani ty doma. Je rozhodně lepší cvičit ve vyvětrané místnosti nebo ideálně zacvičit si rovnou venku. Našemu tělu to prospěje po mnoha stránkách.

Stimulujte smysly

Odhodlat se jít si zaběhat v zimě ven, případně i jen si vyjít na svižnější procházku, to už chce hodně silnou motivaci a pevnou vůli. Ale určitě se vám to vyplatí. Kromě toho, že svému tělu dopřejete tolik potřebný pohyb a spálíte nadbytečné kalorie, nadýcháte se i čerstvého vzduchu, čímž okysličíte mozek. Světlo, kterého není přes zimu nadbytek, vám také prospěje a působí pozitivně na vaši psychiku. A celkově vám pohyb na čerstvém vzduchu pomůže zbavit se stresu a starostí, uklidní vás a budete se cítit plní energie a spokojení.

Kvalitní oblečení

Jestli by vás lákalo jít si zacvičit ven, ale přitom zimu nesnášíte, tak vězte, že to nemusí být tak hrozné, jak to vypadá. Stačí mít vhodné a zejména kvalitní oblečení. Nesmíte se v něm potit ani se nesmíte přehřívat, ale zároveň vám nesmí být zima. Zkrátka musí být tak akorát, a to včetně spodního prádla. Nejlépe vám poradí ve specializované prodejně, a to včetně vhodné obuvi. Když se budete při cvičení dobře cítit, půjde vám to lépe, budete mít mnohem lepší pocit a bude vás to bavit.