Recept: Výborná česneková pomazánka z tofu

Už jste zkusili tofu, ale nadšení se nekonalo? Tato dietní večeře vás nadchne. Pokud si s česnekem zrovna netykáte, pak stačí v následujícím receptu zvolit místo česneku českého méně ostrý česnek čínský. Díky menšímu obsahu silic není tak pálivý a do pomazánek se proto hodí více. Všichni ostatní právě v tomto jídle oceníte správnou chuť českého česneku.

 Co potřebujeme

  • kostka tofu - bez příchuti
  • 2 až 3 stroužky česneku (podle vaší chuti buď českého nebo čínského)
  • odtučněné mléko nebo jogurt
  • trochu kečupu
  • sůl
  • pepř
  • bylinky dle chuti

Jak na přípravu

K výrobě pomazánky použijeme tyčový mixer. Na kostičky nakrájené tofu rozmixujeme s trochou mléka, které sýr zvláční. Hotová hmota musí mít krémovou konzistenci. Případně můžeme místo mléka použít jogurt. Jakmile je hmota rozmixovaná, přidáme ještě česnek a znovu pořádně rozmixujeme.

vždy můžete zvolit místo českého česneku česnek čínský. Díky menšímu obsahu silic není tak pálivý, a do pomazánek se proto hodí lépe.

Závěrem pomazánku dochutíme trochou soli. Není třeba to přehánět, česnek jídlo ochutí dostatečně. To stejné platí o pepři nebo bylinkách - stačí podle chuti jen troška. Hotovou pomazánku natíráme na celozrnou veku, případně rohlík. Použijeme-li rohlík, je vítaným zpestřením položit na každý plátek kuličku hroznového vína. Kombinace hroznového vína a česneku je neuvěřitelně dobrá - určitě zkuste.

Jak sami vidíte, dietní večeře je na světě během pár minut. Schválně zkuste strávníkům neříct, že jí tofu. Sami to totiž nejspíš nepoznají.

Dobrou chuť!