Recept: zdravá sekaná ze sóji

Přemýšlíte, co dnes uvařit k obědu nebo chcete dobrý tip na dietní večeři? Vyzkoušejte náš recept, který vás dozajista nadchne. Tato sekaná rozhodně vaší dietě neublíží a určitě ulahodí všem, kteří ji ochutnají.

Co potřebujeme?

  • balíček sóji - granulát
  • kostka bujonu (nejlépe hovězí)
  • 2 vejce
  • worčestrová omáčka
  • 1 cibule
  • česnek
  • majoránka
  • drcený kmín
  • sůl
  • pepř

Jak na přípravu

Necháme jeden litr vody začít vařit a přidáme kostku bujonu. Jakmile se rozpustí, přisypeme granulovanou sóju. Přivedeme znovu k varu a 10 minut necháme vařit. Poté scedíme vodu a necháme vychladnout. Soja díky bujonu získá dobrou chuť.

Mezitím si nakrájíme jednu větší cibuli na drobno a rozmačkáme jeden stroužek česneku. Vychladlý sojový granulát poctivě vymačkáme v ruce. Je důležité dostat ze sóji co nejvíc vody, aby nám výsledná sekaná dobře držela při sobě.

GranulátT přidáme k cibuli, česneku a rozbijeme k nim dvě vejce. Dochutíme kořením. Majoránkou rozhodně nešetříme, sekaná díky ní dostane daleko lepší chuť.

Hmotu dobře promícháme a prohněteme. Vytvoříme klasickou "šišku" a položíme na olejem potřený pekáč. Trochou oleje potřeme i sekanou a vložíme do trouby předehřáté na cca 190 stupňů. Pečeme přibližně 40 minut. Že je sekaná hotová, poznáme lehce - kůrka musí být upečena do křupava.

Podáváme s bramborem, kaší, grilovanou zeleninou nebo za studena na plátku chleba.

Dobrou chuť!