Kapr pečený na másle - recept i pro Štědrý večer

Přemýšleli jste nad tím, jak letos udělat kapra - jestli tradičně smažit v trojobalu nebo zkusit nějakou odlehčenou verzi přípravy této tradiční štědrovečerní ryby?

Dáme vám tip, jak kapra připravit bez smažení a přitom velice chutně.


Co potřebujeme?

  • kapr bez hlavy
  • 75 g máslo
  • koriandr
  • drcený kmín
  • sůl
  • citrónová šťáva

Jak na to?

Kapra očistíme od šupin a rozpůlíme na dvě poloviny. Kůži nařízneme na boku na několika místech. Kapra z obou stran osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Pak posypeme koriandrem a drceným kmínem.

Do pekáče položíme plátky másla, na ně klademe kapra. Podlijeme trochou vody (případně rybí polévky) a dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. 

Během pečení průběžné maso přeléváme šťávou. 

Jakmile je kapr upečený, rozdělíme na porce a můžeme podávat. Velice dobré je po upečení kapra zakápnout pár kapkami citrónové šťávy.

Dobrou chuť!


Tip pro vás: vyzkoušejte i další naše recepty.