Dietní recept - nudličky z krůtích prsou se zeleninou a rýží

Co si dát (nejen) o víkendu, aby takové jídlo splňovalo podmínku, že bude dobré, zdravé a přitom dietní? Máme pro vás snadný tip na krůtí nudličky se zeleninou a rýží. 

Jak to vlastně v těch čínských restauracích dělají, že mají maso i zeleninu tak křupavé?


Co potřebujeme?

  • cibule
  • baby karotka
  • zelené fazolové lusky
  • 1 dcl voda
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 2 polévkové lžíce jablečného octu
  • 1 čajová lžička naturamylu
  • 1 polévková lžíce sojové omáčky
  • rýže (recept, jak ji nejlépe uvařit, najdete zde)
  • kari koření
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • wok

Jak na to?

Kouzlo křupavého masa a zeleniny spočívá v jeho přípravě ve woku. Díky jeho tvaru se totiž ve woku restuje nebo smaží jídlo lépe. Při přípravě jídla ve woku také nezapomeňte olej, který použijete, opravdu pořádně rozpálit. Právě v rychlém orestování při vysoké teplotě je kouzlo toho, že zelenina zůstane křupavá.

Jdeme nejdříve na omáčku - v deci vody rozmíchejte cukr, ocet a naturamyl. Dejte povařit. Jakmile začne voda vřít, stáhněte na mírný plamen, přidejte sojovou omáčku a povařte jen krátce.

Předvařte si v osolené vodě baby karotku a fazolky. Stačí cca 5 minut, aby lehce změkly. Krůtí prsa mezitím nakrájejte na nudličky, cibuli přeřízněte napůl a pak nakrájejte na "nudličky".

Ve woku rozpalte olej. Na něm nechte zesklovatět cibuli. Následně přidejte krůtí nudličky. Právě krůtí maso se ve woku restuje dobře a hlavně rychle. Jakmile se orestuje ze všech stran, okořeňte ho solí, pepřem a kari kořením, aby dostalo tu správnou chuť.

K masu pak hned přidejte baby karotku a fazolky a za stálého míchání restujte na prudkém plamenu další cca 3 minuty. Nakonec přidejte omáčku a nechte povařit.

Hotovo, můžete podávat. Ideálně s rýží uvařenou podle našeho receptu.

Nechte si chutnat.


Tyto recepty vás také zajímají: