Boloňská omáčka ze sojového granulátu? Téměř nepoznáte rozdíl

Minule u vás vzbudil pozitivní ohlas recept na guláš ze sojových kostek. Dnes proto pro vás máme tip na recept, který využijete nejlépe s celozrnnými těstovinami nebo špagetami. A opět ze sóji, opět velice chutný, že téměř nepoznáte rozdíl oproti původnímu masovému receptu.


Co potřebujeme?

Půl balení sojového granulátu

  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 konzerva sterilovaných rajčat
  • Rajský protlak (my použili půl balení protlaku v papírové krabičce, tedy cca 125 gramů) 
  • Olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Sušené oregano
  • Cukr

Jak na to?

V hrnci přivedeme cca 1,5 litru vody s kostkou bujónu k varu. Vsypeme sojový granulát a za občasného míchání vaříme cca 10-15 minut. Poté granulát scedíme a lehce z něj vymačkáme vodu.

Cibulku nasekáme na kostičky (ideálně menší), česnek na tenší plátky, které přepůlíme. Na oleji je pak spolu orestujeme. Přidáme k nim sojový granulát, rajčata a protlak. Poté už jen dochutíme oregánem (případně i bazalkou) a necháme cca 10 minut povařit na mírném plameni. Pravidelně mícháme. 

Na závěr dochutíme podle své chuti solí, pepřem a špetkou cukru.

Hotovo, můžeme podávat.

Nám sojová boloňská omáčka chutnala nejvíce spolu s celozrnnými špagetami - prostě stará dobrá klasika.

Dobrou chuť!


Tyto recepty vás také zaujaly: