Rybí pomazánka zdravě - z makrely a tvarohu

Připravíte tak naprosto snadno dietní večeři, která zachutná každému.


Co potřebujeme?

  • Uzenou makrelu
  • Nízkotučný tvaroh 250 gramů
  • Cibuli (ideálně červenou cibuli)
  • Pepř

Jak na to?

Než samotnou pomazánku z makrely budeme připravovat, je fajn si připomenout, co to vlastně jíme. Uzená makrela je sice poměrně tučná ryba, v kombinaci s nízkotučným tvarohem ale v pomazánce přijmeme rozumné množství bílkovin a i zdravých tuků. V kombinaci s celozrnným pečivem si navíc dopřejeme i vlákninu, která nás dostatečně zasytí.

Uzenou makrelu zbavíme kůže a pečlivě ji vykostíme. Maso zbavené kostí pak společně s cibulí nakrájenou na kousky a tvarohem pořádně rozmixujeme tyčovým mixérem. A to až do chvíle, kdy má pomazánka krémovou konzistenci. Cibulka pomazánce dodá šťavnatou chuť a díky slané chuti uzené makrely ji už také není potřeba solit.

Podle některých tipů je dobré do pomazánky přidat i pár kapek citrónové šťávy, nám však chutnala i bez této přísady.

Hotovo! Rybí pomazánka z uzené makrely je připravena k servírování. Nejlépe chutná na celozrnném pečivu. Dobrou chuť!


Tyto rcepty také vyzkoušejte: