Nejlepší tortila s lososem na dva způsoby

Co potřebujeme?

  • 4 ks celozrnné tortily
  • 200 g čerstvého lososa
  • 1/3 hlávky ledového salátu

Jogurtová tortila:

  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • špetku kopru
  • stroužek česneku
  • sůl
  • čedar

Medovo hořčičná tortila

  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice

Jak na to?

Postup snad nemůže být jednodušší. Čerstvého lososa nakrájíme na menší kousky. Není potřeba ho nijak kořenit, chuť získá naložením do jednotlivých omáček.

Česneková tortila

Do misky dáme 3 lžíce bílého jogurtu, prolisujeme stroužek česneku, přidáme špetku kopru a osolíme. Pořádně rozmícháme a přidáme polovinu kousků nakrájeného lososa. Zamícháme tak, aby kousky lososa byly obalené ze všech stran.

Medovo hořčičná tortila

Medovo hořčičná omáčka je ještě jednodušší než výše zmíněná česneková. Stačí smíchat uvedené množství medu a česneku a do něj přímo přidat kousky lososa. To je celé.

Celozrnné tortily pak už jen navlhčíme vodou a dáme na 30 vteřin nahřát do mikrovlnky. Mezitím nakrájíme salát na menší kusy.

Na tortilu pak doprostřed od spodní cca 1/4 položíme salát a na něj pak lososa obaleného v jogurtové omáčce. Přidáme kousky čedaru a tortilu zabalíme nejprve z jedné, pak z druhé strany. Další trotilu pak použijeme pro medovo hořčičnou omáčku s lososem (bez čedaru).

Máme hotovo. Vynikající dietní večeře pro milovníky ryb, ale i jemně česnekové nebo i sladké medové chuti, je připravená. Nechte si chutnat!


Tyto recepty vás také zaujaly: