Recept na vynikající zelňačku

Co potřebujeme?

  • 0,5 kg zelí
  • 2 cibule
  • uzené maso a klobása v poměru, který máte rádi
  • mletá sladká paprika
  • 250 g zakysaná smetana
  • mouka na zahuštění
  • olej
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Stejně tak si nakrájíme maso a klobásu. Cibulku osmažíme v hrnci dozlatova, pak přidáme maso a také lehce osmahneme. Pak už jen podlijeme vodou a přidáme kysané zelí. 

Cibuli očistíme a nasekám. Cibuli usmažíme na sádle dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájené maso (nejlépe z krku) a na kostičky nakrájenou klobásku nebo salám. Maso osmahneme a podlijeme vodou.

Přidáme zelí, okořeníme a necháme vařit do změknutí. Nakonec přidáme brambory nakrájené na kousky a povaříme posledních cca 10 minut. Zahustíme jíškou, přidáme smetanu a máme hotovo.

Zelňačka výborně chutná samotná nebo třeba s chlebem.

Nechte si chutnat!