Vepřová pečeně na jablcích

Co budeme potřebovat?

  • 1kg Vepřová pečeně v celku
  • 1 - 2x Zelené jablko
  • 1 - 2x Cibule
  • 3 Stroužky česneku
  • Sůl
  • Drcený kmín
  • Pepř
  • Olej

Jak na to?

Příprava je opravda jednoduchá i když nám zabere více než jeden den. Maso necháme vcelku, osolíme, okořeníme mletým kmínem a pepřem a položíme do hrnce. Potřebe rozetřeným česnekem a poklademe na půlkolečka nakrájenou cibulí. Občas přidáme i na měsíček nakrájené jablko. Maso potřebuje svůj čas a tak je nyní ideální dát jej do lednice na den odpočinout. Stačí si tuto snadnou přípravu udělat večer před vařením a pak druhý den již máme vše připraveno.

Druhý den maso polejeme olejeme a přikryté pečeme cca 40 minut. Velmi dobrá varianta je pečící sáček, který uchová maso krásně šťavnaté. Po 4é minutách maso odryjeme necháme zrůžovět nejprve z jedné strany, pak i druhé.

Máme hotovo, nyní už stačí servírovat například s kaší, nebo jen zeleninou.

Dobrou chuť!

Víte, že při dietě nemusíte jíst pořád jen drůbež? Co takhle vyskoušet třeba vepřové plátky na majoránce?