Dietní vajíčková pomazánka

Znáte to - máte hlad, tak doma otevřete lednici a tam se povaluje jen vanička tvarohu, pár vajec, zbytek jarní cibulky a bílý jogurt.

Co teď? Jít něco nakoupit? Ne, nezavírejte ledničku, i z těchto přísad uděláte výbornou pomazánku na snídani nebo večeři! Směle do toho, na její přípravu potřebujete včetně vaření vajec maximálně 20 minut.

 

Co potřebujeme?

  • vajec
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • trochu bílého jogurtu
  • sůl
  • mletý pepř
  • jarní cibulku (případně pažitku)
  • stroužek česneku (podle chuti)

Jak na to?

Vejce uvařte natvrdo. Až trochu vychladnou, nakrájejte je na drobné kousky. Stejně tak jarní cibulku.

Tvaroh zjemněte trochou jogurtu a pořádně rozmíchejte. Přimíchejte kousky vajec a jarní cibulky. Podle chuti pak už jen prolisujte česnek, osolte a opepřete. Máte hotovo!

Doporučujeme natřít na celozrnný nebo žitný chléb a na dozdobení klidně přidat plátky rajčat.

Dobrou chuť!

PS: Pro milovníky česnekových pomazánek doporučujeme pomazánku z tofu!