Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: Domácí zmrzlina ze salka

Nezáleží na roční době, dobrá domácí zmrzlina se dá vychutnat během celého roku. Překvapte svoji rodinu domácím dezertem, který každý zná, ale doma jej málokdo udělá. Nepotřebujete žádný zmrzlinovač a recept je opravdu snadný.

Co budeme potřebovat?

  • 1 plechovka salka
  • 500ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový lusk

Jak na to?

Příprava je opravdu snadná. Nachystáme si mísu do které postupně dáme všechny suroviny. Podélně rozřízneme vnilkový lusk a nožem vyškrábneme semínka. Lusk můžete použít jako úžasně voňavou příměs do cukru. Stačí jej prázdný, bez semínek, dát do nádoby s cukrem a během týdne máte pravý vanilkový cukr. Ale zpět ke zrmzlině, teď stačí přidat smetanu a salko.

Šlecháme, ale ne úplně do pevné hmoty. Je na vás jak moc nadýchanou zmrzlinu budete chtít, ale méně je lepší. Stačí když hmota zvětší svůj objem přibližně o třetinu. Nyní stačí dát do misky a mrazáku. Druhý den máte hotovou zrmzlinu, která jakoukoli kupovanou rozhodně předčí.

Dobrou chuť a pokud nevíte co k tomu, vyzkoušejte ke zmrzlině přidat banánové palačinky.

Co vy na to?