Recept: pošírovaný losos s citronovou majonézou

Co budeme potřebovat?

  • 2 porce lososa
  • 2 žloutky
  • olej
  • citronová šťáva
  • dižonská hořčice
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Porce lososa očistíme a doáme do pánve. Zalejeme vodou, ve které jme rozmíchali trochu citronové šťávy, sůl a pepř. Losos by měl být celý ponořený, ale není třeba to přehánět, tekutiny nemusí být moc. Vodu s lososem zahříváme a necháme mírně odpařovat, neměla by se vařit. Po zhruba čtvrt hodince je maso svetlé a pevné, to je doba, kdy můžeme nandávat.

Na majonézu stačí dát do mixeru dva žloutky, trochu soli a začít mixovat. Postupně, velmi tenkým prožkem, přidáváme olej a stále mixujeme. Jakmile má majonéza požadovanou hustotu, máme hotovo. Stačí přidat trošku dižonské horčice a pár kapek citronové šťávy.

Hotovo a můžeme podávat.