Recept: čočková sekaná

Co budeme potřebovat?

  • Zbytek čočky na kyselo (cca dvě porce)
  • 1,5 celozrnného rohlíku
  • strouhanka
  • mléko
  • majoránka
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce

Jak na to?

Rohlíky nakrájíme na kousky a zalejeme mlékem. Necháme nasáknout a pořádně vymačkané přidáme k čočce, během přidávání se nebojte rohlíky v ruce promnout a udělat z nich úplnou kaši. Přidáme prolisovaná česnek, vejce a zahustíme strouhankou. Vzniknout by nám měla hmota o neco řidší klasické sekané, ale pořád taková, aby vydžela v celku. Teď už stačí dát do pekáčku trochu vody a vytvarovat šišku sekané, přímo v pekáčku. Polřeme troškou oleje a dáme péct do trouby, přibližně hodinku na 180°C. Hnědá být nemusí, tuk v ní skoro není, takže by ke zhnědnutí stejně nedošlo.

Teď už můžeme rovnou podávat. Ideální přílohou je sladkokyselé zelí, kde čočková sekaná sehraje roli jak masa, tak knedlíku.

Dobrou chuť!