Recept: dietní vajíčková pomazánka

Co budeme potřebovat?

  • 4 vejce
  • 200g měkkého tvarohu (ve vaničce)
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Příprava není o moc složitější než klasická verze. Základem jsou uvařená vejce, která vychladlá oloupeme, a rozřízneme na půlky. Z jednotlivých půlek vyjmeme žloutky a ty utřeme s trochou soli, pepře a lžící hořčice. Nyní už jen stačí přidat tvaroh, který lze mírně naředit mlékem. Zbylé bílky nakrájíme na drobné kousky a úplně závěrem jen lehce zamícháme do tvarohové směsi, tak aby se zbytečně nerozbily.

Pokud máte rádi výraznější variantu, můžete přidat na jemno nakrájenou sterilovanou okurku, ale výborná bude pomazánka i takto.

Dobrou chuť!