Božský salát z pečených rajčat s pečeným chlebem

Určitě milujete jídla, kde dáte všechno na jednu hromadu a jen čekáte na výsledek. Když je výsledkem výborné jídlo, které provoní celý dům, patří recept k těm nejlepším. A přesně takový recept vám dnes přinášíme. Spousta výborných pečených rajčat a navrch parádní křupavý chléb, to je kombinace která nenechá nikoho chladným. Dietní večeře pro celou rodinu je navíc hotová sama za chvíli. Zkuste to a přesvědčíte se sami, proč tak chválíme!

Co budeme potřebovat?

  • cherry rajčata
  • česnek
  • chléb (nadýchaný, typu ciabatta, nebo veka)
  • ledový salát
  • olivový olej

Jak to udělat?

Jak už jsme řekli, příprava je opravdu snadná, tak jak to máme rádi. Do mísy dáme rajčátka, vždy rozkrojená na poloviny. K nim přidáme česnek, který rozdělíme na stroužky, ale necháme ve slupce. Natrháme chléb na kousky o velikosti sousta, tak aby měl šanci upéct se krásně do křupava. Vše zalejeme trochou olivového oleje a případně můžeme dochutit bylinkami či solí. Párkát rukama promícháme, aby se vše obalilo v oleji. Přitom ale dáváme pozor, aby rajčata zůstala v celku.

Pokud máme vše takto připraveno, dáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 170 stupňů. Nyní máme čas do mísy natrhat ledový salát a jen počkáme, až se vše upeče. Jakmile je chléb upečený do křupava, je vše hotové. Z plechu odebereme česneky a do malé misky je vymáčkneme ze slupky. Díky pečení jde vše velmi snadno a navíc česnek ztratí svoji typickou ostrost. Přidáme olivový olej a česnek rozmixujeme na jemný česnekový dresink.

Vychladlá rajčata s křupavým chlebem přidáme do mísy se salátem a promícháme. Servírujeme zakápnuté dresinkem z pečeného česneku. Veřte, že božská chuť pečených rajčat s křupáním propečeného chleba je nezapomenutelný zážitek, který si zamilujete. Dobrou chuť!