Recept: chobotnice na grilu

Co budeme potřebovat?

  • cca 8 malých chobotniček, nebo kusů chobotnice
  • šťáva z půlky citronu
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Chobotničky jsou nejlepší čerstvé, ale klidně můžete sáhnout i po předvařených. Například v Makro najdete široký výběr a nás osobně nikdy nezklamali. Prakticky všechny druhy, které se tam prodávají, jsou už očištěné, takže můžeme rovnou na přípravu. Do misky stačí smíchat všechny ingredience a nechat odpočívat alespoň 3 hodiny, ideálně ale půl dne. Chobotničky klademe na rozpálený gril přímo z marinády. Grilujeme ze všech stran přibližně 6 minut. Mořské plody jsou opravdu rychle hotové, takže to s dobou na grilu nepřežeňte. Výsledkem by byly jen tuhé kusy.

Po 6 minutách sejmeme a rovnou podáváme. Prefektní jsou třeba s rukolovým salátem.