Potraviny, kterým je lépe se před večírkem vyhnout

 

Aroma z jídla

 

Určitě nebude dobrým nápadem, dát si třeba k snídani zrající sýr. Totéž platí třeba pro česnek. Ať už doma nebo na jednohubkách přímo ve společnosti. Nemusí jít však přímo o zápach. Podobně můžou působit i aromatické bylinky, které jsme předtím snědli nebo vypili.

 

Nadýmání

 

Ještě víc nepříjemně se budeme cítit, pokud neodoláme chutím a dopřejeme si k obědu vepřo knedlo zelo a nebo jen fazolovou polévku. Ani hrášek, květák či čerstvý kedluben nám neudělá dobrou službu. Mezi nadýmavé potraviny patří i pečivo obsahující kvasnice. To však jen v případě, že je úplně čerstvé.

 

Močopudné a projímavé potraviny

 

Úplně nejvíc nám dokážou zkazit zábavu potraviny, které našemu tělu vyloženě nesedí. Teď není myšleno jídlo po záruce, ale čistě potraviny, nebo kombinace jídel, které zažívacím traktem prochází velmi rychle. Mezi takové patří například kysané zelí. Některé koření nebo bylinky na nás působí taky. Třeba majoránka nebo bobkový list. Ač se to nezdá, jsou to bylinky určené k očistě organismu. A jako takové urychlují odplavování nečistoty z těla. Jindy to je rozhodně k našemu užitku, ale ne v případě, kdy se chceme dobře bavit.

 

Chutě těžko stravitelné

 

Nejzáludnější skupinou potravin a pochutin jsou ty, které člověk hůř tráví. patří sem například smažené brambůrky. Z nápojů pak všechny s vysokým obsahem bublinek oxidu uhličitého.

 

Nedejme si tedy zkazit zábavu maličkostmi. Zvláště ne takovými, kterým lze snadno předejít.