Letošní trendy pro ložnice vám pomůžou k ještě lepšímu odpočinku

Přírodní materiály vedou i na netradičních místech

Přírodní materiály zažívají svoji renesanci a díky tomu, že stále více lidem začíná záležet na životním prostředí, jsou v interiérech stále častěji k vidění. Ložnice není výjimkou a příroda se v letošních trendech projevuje i tam.

Stěnám ložnice obvykle dominovala bílá nebo krémová barva. Není se čemu divit, po ránu světlá barva rozjasní i jinak tmavou místnost a zároveň nepůsobí nijak rušivě. Na barvy ale můžete letos zapomenout. Pokud chcete jít s dobou, měli byste zvolit raději dřevěné obklady.

Díky dřevu dokážete v ložnici navodit útulnou atmosféru a vše navíc bude působit nadčasově.

Žhavým trendem pak je vytvářet ze dřeva plastický povrch, např. dřevěnou mřížku.

Postel by letos měla být čalouněná

Co by to bylo za ložnici bez pohodlné postele? A kdo by občas nezatoužil v posteli být i po probuzení, hezky se opřít a dopřát si třeba snídani. Přesně tyto touhy letošní trendy podporují na maximum.

Dost bylo odřených stěn za postelí nebo opírání o tvrdé dřevo. Správné čelo postele by letos mělo být čalouněné a navíc vysoké. Právě díky výšce bude sloužit jako opěrka, ale splní i jednu praktickou věc. Odstíní případný chlad od stěny, a to v chladnějších nocích obzvlášť oceníte.

Barvy mají letos zelenou

Ani ložnicím by se barvy neměly vyhýbat, ale vybrat tu správnou je doslova umění. Barvami pro letošek byly zvoleny žlutá a šedá, ale tenhle výběr evidentně nemyslel na ložnice. Zde už řadu let vede zelená barva a letos nebude výjimkou. Teplé odstíny zelené, navíc v přírodních barvách, dodají ložnici pocit domova.

I třeba jen zelený přehoz zvládne z vaší ložnice udělat úplně jiné místo a navíc budete letos trendy.