Co dělat po cvičení? Protáhněte se a dejte si něco k jídlu

Znovu se protáhněte

Až skončíte s celým tréninkem, nezapomeňte se znovu protáhnout. Mnoho lidí si uvědomuje potřebu strečinku před cvičením, aby se předešlo zranění, ale protahování po každém cvičení je stejně tak důležité. Pomáhá totiž protáhnout a uvolnit zkrácené svaly a v kombinaci se správným, klidným dýcháním pomůžete dostat kyslík do všech svalů. 

K protažení nepotřebujete žádné speciální pomůcky. A pokud nějakou chcete, sáhněte po válečku pro rozmasírování celého těla. Ten vám pomůže zlepšit prokrvení svalů i kůže a podpoříte tím svou flexibilitu.

Dejte si příjemnou sprchu

Jakmile budete moci, svlékněte si mokré a zpocené oblečení. Čím déle v něm po cvičení zůstanete, tím hůře pro vaši pokožku. Pot uschne na vrchní vrstvě a může způsobit podráždění a o odéru se ani nemusíme zmiňovat. 

Na trénink si s sebou sbalte určitě čisté oblečení, do kterého se hned po osprchování převléknete. Pokud se nemůžete osprchovat přímo na místě, stejně se na cestu převlékněte z mokrého, propoceného oblečení a doma si ihned dejte sprchu.

Pijte vodu a jezte

Skvělým způsobem, jak se po cvičení zotavit, je pít hodně vody a dopřát si správné jídlo. Měli byste se pokusit něco malého sníst do 30 minut po dokončení tréninku. Na trénink si proto s sebou sbalte i zdravou svačinku v podobě banánu a proteinového nápoje nebo třeba proteinovou tyčinku.

Pití vody poté je důležité, protože jste při cvičení pravděpodobně vypotili hodně vody z těla, což může způsobit dehydrataci. Pití během cvičení, ale i po cvičení tomu zabrání. Právě na doplnění vody pak můžete navázat třeba oním proteinovým koktejlem.