Zhubnout za měsíc až od 2 kila? Stačí chodit a dát si letní stravu

Říká se, že zhubnout je těžké, chce to pevnou vůli, odhodlání a nese to s sebou sebeodpírání a nakonec často i jo-jo efekt. Ale možná to tak složité není a hubnout můžete celkem bezpracně, zábavně – a ani o tom nebudete vědět. Stačí udělat jen málo a váha vám půjde dolů sama.

Léto je úplně nejlepší období, které vám pomůže zbavit se nadbytečných kil, a to aniž byste se o to museli nějak zvlášť snažit. Podle odborníků stačí i to, abyste se hýbali deset minut denně a ručička na vaší váze se pozvolna začne hýbat směrem dolů. A pokud to zvládnete hodinu denně, můžete zhubnout až dvě kila měsíčně. Přitom nemusí jít o žádnou extrémní sportovní zátěž – stačí obyčejná chůze. A nemusí jít jen o procházku.

Chůze kdykoliv a kdekoliv

Když se řekne „chůze“, tak si hned představíme dlouhou, ideálně svižnou procházku. Ta je samozřejmě ideální, ale počítá se jakákoliv chůze. Jsou to prostě kroky. Takže jestli chodíte po zahradě, když zahradničíte, nebo jestli běháte za nezbednými dětmi, nebo jestli pochodujete po domě při úklidu, je to úplně jedno. Jde o to udělat daný počet kroků, což je podle expertů aspoň deset tisíc za den. Zkrátka když chodíte, je to de facto cvičení a pomáhá vám to hubnout.

Pomozte si zdravější stravou

Je jasné, že když budete chodit a jen nesedět na pohovce, tak vás to samo o sobě nespasí. Zvlášť pokud k tomu budete jíst samá nezdravá jídla a přejídat se. Nicméně léto je dobré i v tom, že nás počasí samo o sobě ponouká jíst zdravěji a lehčeji. K obědu si s chutí dáme raději svěží salát než teplou omáčku s knedlíky. Pijeme raději vodu než sladké limonády. Takže hubnutí nám v tomto období jde skutečně skoro samo. Jde jen o to vytrvat a snažit se hýbat (aspoň tedy chodit) i v dalších ročních obdobích.