Ruce jako zamlada? Se správnou péčí snadno

Jsme zvyklí pečovat o svou pleť, ráno a večer ji natíráme různými typy krémů, aplikujeme pleťové masky. Podobně pečujeme o své vlasy a kromě šamponů používáme i kondicionéry, leckdo také vlasové masky a průběžně necháváme o svou hřívu pečovat také naši kadeřnici. Tělesné proporce aspoň čas od času poupravujeme cvičením, to když chceme zhubnout a dostat se do lepší kondice. Ale partií těla, kterou většina z nás těžce zanedbává, jsou ruce. Stříháme si nehty, ale to je vše. Přitom ruce toho potřebují mnohem víc – a kdo to včas pochopí, ten je má krásné i ve stáří.

Manikúra jako základ

Připadá vám, že rukám opravdu stačí jen péče o nehty? Jenže správná péče o nehty možná vypadá úplně jinak než ta vaše „rychlovka“. Pokud je vše, co děláte, jen pouhé ostříhání nehtů, je to málo. Je nutné vzít pak do ruky pilníček a pečlivě okraje nehtů zbrousit. Neopomínejte ani nehtovou kůžičku, která při nedokonalé péči může způsobit nemalé trápení a navíc vypadá i nevzhledně. Pokud se vám nehty lámou, prodávají se různé přípravky pomáhající jejich posílení. A určitě si je nekousejte, tím jim už vůbec neprospíváte. Mohou být vaší chloubou, tak se o ně podle toho starejte.

Péče o ruce

Když je venku mráz, tak mnozí z nás pociťují, že ruce jsou sušší než v jiných ročních obdobích. Mráz vysušuje kůži jako celek, vysušuje ji i přetopené vnitřní prostředí, takže je nutné zvlhčovat ji. Pravidelně proto ruce ošetřujte hydratačními krémy a v zimě se nebojte ani mastnějších typů.

Stejně jako se vyrábějí pleťové masky, existují i masky na ruce. Je to sice trochu nezvyklé, ale pokud je vyzkoušíte, ihned pocítíte ten rozdíl. Takže čas od času si dopřejte taktéž takovouhle chvíli relaxu.

A v neposlední řadě můžete svým rukám dopřát až takový luxus, že si zajdete k profesionálovi na masáž, která bude zaměřena především na ruce.