Recept na salát coleslaw - domácí lepší než z fast foodu

Chutná vám salát coleslaw jako příloha ke kuřeti ve známém fastfoodovém řetězci? Vyzkoušejte si ho připravit doma. Bude chutnat stejně dobře a navíc bude zdravější, bez majonézy. Ocení ho tedy jak dietáři, tak labužníci, kteří si chtějí pochutnat. Tady je recept.

Co potřebujeme?

  • Hlávku bílého zelí (stačí menší)
  • 2 - 3 mrkve podle velikosti hlávky zelí
  • Cibulku
  • Ocet
  • Citrónovou šťávu
  • 2 lžíce cukru
  • Pepř
  • Sůl
  • Bílý jogurt

Jak na to?

Příprava salátu Coleslaw není žádná velká věda, proto ho dokáže připravit opravdu každý. A i když ho uděláte trochu víc, než byste chtěli, nevadí. Nejlepší je totiž až odleželý po dvou dnech, kdy zelí zkřehne.

Hlávku zelí očistěte, stejně tak cibuli a nakrájejte obojí na drobno. Mrkve očistěte také a nastrouhejte na struhadle také na drobné kousky. Smíchejte je ve velké míse dohromady.

Zálivku si připravte ze dvou lžic octa, dvou lžic cukru, šťávy z citrónu a přimíchejte špetku soli a drcený pepř. Pořádně rozmíchejte a pak už stačí jen salát zalít a pořádně promíchat. Abyste dosáhli podoby a chuti téměř jako z KFC, přimíchejte pár lžic bílého jogurtu. Množství přidejte podle vaší chuti a podle ní i případně dokořeňte. Hotový Coleslaw pak nechte určitě pár hodin odležet, aby salát zkřehl a zároveň se spojily chutě. Jak jsme uváděli, nejchutnější je druhý až třetí den po jeho přípravě, ale i čerstvý má něco do sebe.

Nechte si chutnat.


Tyto recepty také rádi zkoušíte: