Vynikající a vydatný kuřecí krém

Co potřebujeme?

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 pórek
  • 2 větší mrkve
  • 400 g kuřecích prsou
  • sůl
  • pepř
  • 250 ml smetany (ideálně sójová)

Jak na to?

Kuřecí prsa můžeme nakrájet na menší kousky, aby se lépe a rychleji uvařila. Pórek si mezitím očistíme a nakrájíme na menší kousky, mrkev to samé.

Kuřecí maso dáme vařit v osolené vodě a mezitím necháme na oleji osmažit na kolečka nakrájenou mrkev, ke konci k ní ještě přidáme pórek a lehce jej také osmahneme. Jakmile je kuřecí maso uvařené, vyndáme ho do mísy, necháme lehce okapat a vývar si ponecháme bokem. Kuře přidáme k zelenině a společně s ní osmahneme. Zalijeme vývarem a necháme provařit, dokud není zelenina měkká. V míse pak kuřecí maso společně s pórkem a mrkví rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Postupně přiléváme vývar, aby kuřecí krém získal tu správnou konzistenci.

Nakonec takto skoro kompletně připravený krém dáme ještě na chvíli povařit. Za stálého míchání přilíváme smetanu. My jsme použili sójovou, která je o kus zdravější a přitom to na chuti není poznat. Dokořeníme podle chuti a po několika minutách máme hotovo.

Podáváme jako vydatnou polévku ideálně s krajícem chleba nebo krutony.

Dobrou chuť!


Tyto recepty také rádi připravujete: