Recept: Losos na hráškovém rizotu

Co budeme potřebovat?

  • 2 porce lososa

  • 1 hrnek kulatozrnné rýže

  • 2 hrnky zeleninového vývaru

  • ½ hrnku mrazeného hrášku

  • 1 hrst strouhaného parmazánu

  • 1 polévková lžíce másla

  • 1 šalotku

  • olivový olej

  • sůl

  • pepř

Jak na to?

Na rozehřátou pánev vložíme na jemno nasekanou šalotku, kterou necháme zpěnit. Vsypeme rýži a mírně orestujeme. Jakmile je rýže obalena olejem začneme postupně přilévat vývar, vždy tak ať je rýže těsně ponořena. Na ohni mícháme, dokud se tekutina nevsákne a část neodpaří.

Vývar přiléváme až do úplného odpaření. Rizoto má zůstat krémové, proto v závěru nechte více tekutiny. Během posledního cyklu přidáme do rýže hrášek, dochutíme pepřem a vložíme kousky lososa. My jsem přidali ještě brokolici. Pouze malé kousky, větší část porce lososa orestujeme na suché pánvi, nebo jen s malým množstvím oleje.

A úplný závěr vsypeme parmazán a přidáme máslo. Vše zamícháme, klidně už odstavené z ohně. Můžeme servírovat, ideálně na talíři a přeložené grilovaným lososem.