Zatočte se stresem jednou provždy. Jak na to?

 

Mít pocuchané nervy není nic pěkného, ale při dnešním hektickém stylu života nejde o nic neobvyklého. Často jste pak na všechny ve svém okolí protivní, máte náladu pod psa, nic se vám nechce a přitom máte pocit, že jste zavaleni úkoly a povinnostmi. Řekněte si jednou provždy dost a zbavte se toho nepříjemného tlaku. Že nevíte jak? Ale víte, je to totiž velmi jednoduché.

 

Zabavte se a dejte si čokoládu

Východní filosofové doporučují meditace jako cestu ke smíru a pokoji v duši. Jenže mnoha z nás připadají meditace divné a směšné, nedokážeme se při nich náležitě uvolnit. Tak je neřešte. Meditováním se pro vás může stát jakákoliv činnost, která vás zbaví tíživých myšlenek a zaměstná vaše tělo i mozek něčím jiným a přitom stejně monotónním, co vás ale bude zároveň bavit. Jděte na procházku, vyjeďte si na kole, jděte si zaplavat, vymalovávejte si, vyšívejte, zkrátka najděte si nějakou takovouto činnost. A k tomu si dejte kousek kvalitní hořké čokolády. Ne mléčné, ta vám nepomůže, a také nesnězte celou tabulku hořké, ale pár kostiček vašim nervům prokazatelně uleví a povzbudí vás. To je vědecky dokázáno.

 

Pohoda s mazlíčkem

Někomu pomůže, když se ze stresující situace vypovídá, a tak o ní donekonečna rozkládá se svými příbuznými či přáteli. Ale podle vědců si tím spíš škodíme, měli bychom důvod našeho stresu hodit za hlavu a neřešit ho. Lepší je podle nich zabývat se něčím jiným, vrátit se do reálného života a najít si nějakou činnost, která nás zaměstná.

 

Stejně tak se doporučuje zahnat stres tím, že jsme ve společnosti rodiny a přátel. Může to pomoci. Ale odborníci dokázali, že mnohem lépe funguje společnost našeho mazlíčka, ať už psa, kočky nebo jiného zvířátka. Pomazlete se tedy s ním, hrajte si, vezměte ho na procházku a sami uvidíte, že se vám brzy uleví a přijdete na jiné, pozitivnější myšlenky.