Recept: těstoviny s medvědím česnekem

Co budeme potřebovat?

2 porce Špagety
1 hrst Medvědí česnek
1 hrst Kešu oříšky
1 lžička Slunečnicová semínka
1 lžíce Olivový olej
Parmezán
Sůl

 

Jak na to?

Už podle ingrediencí vám musí být jasné, že tenhle recept je naprostá rychlovka. navíc se česnek nevaří, takže v něm všechny důležité živiny zůstanou.

V hrnci si necháme začít vařit vodu na těstoviny. Použít můžeme libovolné, ale samozřejmě bude nejlepší sáhnout po celozrnné variantě, která je pro nás zdravější. Mezitím na pánvi bez tuku opečeme kešu a slunečnicová semínka. Stačí malý okamžik, jen tak, aby dostaly hezkou barvu a začaly vonět. Důležité je pořádně míchat a ideálně pánev občas prohodit, aby se oříšky nezačaly připékat.

Jakmile máme hotovo, dáme oříšky do mixeru a přidáme listy medvědího česneku, který jsme zbavili stonků. přidáme trochu parmezánu, olivový olej a sůl. Vše pořádně rozmixujeme, ale zase není třeba z toho udělat kaši. Zkrátka mixer zastavte tak, jak se vám konzistence bude zdát nejlepší.

Uvařené a scezené těstoviny dáme na pánev, přidáme naše pesto a trochu vody ve které se těstoviny vařily. Promícháme, ale rozhodně už nevaříme. Jde jen o to, aby se těstoviny obalily v pestu.

Teď už jen stačí naložit si porci na talíř, posypat trochou sýra a vychutnat si zdraví, které nám poskytne jarní příroda.

 

Tip pro vás: pokud zrovna nemůžete použít čerstvý medvědí česnek, nebojte se sáhnout po jeho sušené variantě. Například v kombinaci s rybou, získáte skvělou chuť.

Spoustu další receptů a inspirace na vaření najdete v sekci recepty.