Recept: Pečená treska s medvědím česnekem

Ryba je obvykle výbornou volbou pro dietní oběd Když jí chytře pomůžete vylepšit chuť pomocí bylinek a koření, máte nejen zdravý, ale i nezapomenutelně chutný oběd. Tentokrát jsme jako rybu vyzkoušeli tmavou tresku, které filet neobsahuje tolik kostí.

Co potřebujeme (na 2 porce)?

  • 500 g filetu z tmavé tresky
  • 2 lžičky sušeného medvědího česneku
  • 1 lžičku sladké červené papriky
  • 1 lžičku sušeného drceného česneku
  • pepř
  • sůl

Jak na přípravu?

Z filetu pomocí pinzety vytáhneme případné drobnější kosti. Plech vyložíme pečícím papírem a na něj položíme filet. Nakořeníme bylinkami a česnekem. Osolíme a opepříme podle své chuti. Zakápneme pár kapkami olivového oleje a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na cca 15-20 minut. 

Pečenou tresku doporučujeme podávat se svěžím salátem.

Dobrou chuť!