Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: kuře v marinádě z římského kmínu

Kuře se dá připravit na tisíce způsobů a to díky jeho neutrální chuti. Většinu musí obstarat koření a právě na jeho volbě závisí výsledek. Římský kmín může být jedním z těch, které dokážou vytvořit netradiční jídlo. A jako bonus podpoří trávení po dobrém obědě.

Co budeme potřebovat?

  • 2 kuřecí prsa s kostí
  • 1/2 citronu
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1 lžíce olivového oleje

Jak na to?

Kuřecí prsa odkrojíme z prsní kosti, necháme pouze křídlo. V misce si připravíme směs oleje, citronové šťávy, soli, pepře a římského kmínu. Vložte kuřecí kousky do marinády a nechte odpočinout. Ideální je, pokud maso necháte do příštího dne.

Maso nechte osušit a vložte na rozpálenou pánev potřenou olejem kůží dolů. Nechte hezky zezlátnout a předložte na plech. Nechte dojít v troubě, kterou jste rozehřáli na 180 °C. Podle míry propečení na pánvi záleží i doba v troubě. Obvykle jsou ale kuřecí kousky za 15 minut hotové.

Dobrou chuť

Co vy na to?