Ty nejlepší články rovnou do mailu

Cibule

media

Recept: vepřová kýta na paprice

Nejlepší jídla jsou ta, co se dají do hrnce a jen se počká až bude vše hotové. Když je do toho ještě dietní a dobré, je to zkrátka ta nejlepší možná kombinace. Přesně takový je i náš dnešní recept.
media

Cibule jako medicínský zázrak. Co skrývá?

Cibuli obvykle bereme jako neopominutelnou součást většiny našich jídel. Hospodyňky se bez ní neobejdou a české pokrmy by bez ní byly o dost chuťově chudší. Jenže většinou saháme po klasické bílé cibuli. Což je možná škoda, protože její červená odrůda toho v sobě skrývá víc, než možná tušíte.
media

Recept: rajčatový salát

Na zahrádce je už nejspíš nenajdeme, ale přesto jich ještě dost dozrává doma. Pokud i vy patříte k těm, kteří mají zásobu rajčat, pak je dnešní recept pro vás.
media

Recept: masové koule pečené na zelenině

Tenhle recept na masové koule byste rozhodně měli zkusit. Ne jen, že je jednoduchý, ale hlavně vás ohromí jak dobrý je. Přitom se jen vše smíchá, dá do trouby a už se jen čeká na hostinu. Zelenina navíc poslouží jako příloha, takže oběd máte hotový opravdu za okamžik.
media

Recept: nejlepší cibulačka

Podzim je plný chřipek a nachlazení. Všude plno bacilů a lidé se stále častěji uchylují k tradičním návodům jak si pomoci. Doslova zázrakem našich babiček byla obyčejná cibule, kterou používali proti nachlazení. A když už jsme se pro cibuli rozhodli, zkuste si ji zároveň upravit upravit jako hotovou delikatesu. Francouzká cibulačka zahřeje a možná i vyléčí.
media

Recept: Losos na hráškovém rizotu

Losos je úžasná ryba, která obsahuje spousty zdravých tuků. Rizoto je zase výborná potravina, která zasytí na delší dobu. Dohromady tvoří ideální pár, který byste rozhodně měli vyzkoušet.
media

Recept: těstoviny s mořskými plody

Léto je nenávratně pryč a dovolená s ním. Venku sychravo a na teplé počasí nám zbyly jen vzpomínky. Pokud si chcete ty skvělé zážitky připomenout, zkuste to přes jídlo. Dnešní recept vám připomene nejednu dovolenou u moře. I když je samozřejmě vždy nejlepší vařit z čerstvých surovin u pasty mrazené ingredience zas tak nevadí. Klidně vyzkoušejte v našem dnešním receptu.
media

Zahradní párty může být skvělá i na podzim

Pokud patříte mezi ty, kteří svoji kuchyň stěhují v létě na zahradu, podzim vás asi nepotěší. pro většinu to znamená konec grilování a zavření okenic. Horší počasí ale nutně nemusí znamenat konec sociálního života. Vyzkoušejte udělat párty trošku jinak a do receptu zapojte všechny učástniky.