Cibule

media

Snadný recept: guacamole

Mezinárodní kuchyně je i u Čechů velmi oblíbená. A zvlášť ty recepty, které jsou plné chutí a zároveň jsou snadné na přípravu. Teba jako guacamole, ke kterému potřebujete jen několik potravin a i s nimi dosáhnete neuvěřitelně lahodného spojení chutí. Budete tak mít rychle připravený dip, který ale můžete použít i místo salátku nebo přílohy.
media

Recept: zdravý pikantní bramborový salát

Je na čase ukázat, že salát nemusí být jen plný majonézy. A hlavně k němu vůbec nemusí být u kupa řízků. Co takhle zkusit rychlou, lehkou variantu, která svou pikantností podpoří trávení. Samozřejmě může být i jako příloha, ale vynikající je i jako lehký oběd.
media

Pět tipů na chutné (nejen) Silvestrovské pomazánky

Omrzelo vás každý rok chystat stejné chlebíčky a jednohubky na oslavu příchodu nového roku? Dobře děláte! Silvestrovské chuťovky se dají přichystat i jinak, než na veku navrstvit bramborový salát a plátek šunky. Navíc teď uvidíte, které z nich vám chutnají nejlépe a ty pak můžete připravit kdykoliv.
media

Recept: vepřová kýta na paprice

Nejlepší jídla jsou ta, co se dají do hrnce a jen se počká až bude vše hotové. Když je do toho ještě dietní a dobré, je to zkrátka ta nejlepší možná kombinace. Přesně takový je i náš dnešní recept.
media

Cibule jako medicínský zázrak. Co skrývá?

Cibuli obvykle bereme jako neopominutelnou součást většiny našich jídel. Hospodyňky se bez ní neobejdou a české pokrmy by bez ní byly o dost chuťově chudší. Jenže většinou saháme po klasické bílé cibuli. Což je možná škoda, protože její červená odrůda toho v sobě skrývá víc, než možná tušíte.
media

Recept: rajčatový salát

Na zahrádce je už nejspíš nenajdeme, ale přesto jich ještě dost dozrává doma. Pokud i vy patříte k těm, kteří mají zásobu rajčat, pak je dnešní recept pro vás.
media

Recept: masové koule pečené na zelenině

Tenhle recept na masové koule byste rozhodně měli zkusit. Ne jen, že je jednoduchý, ale hlavně vás ohromí jak dobrý je. Přitom se jen vše smíchá, dá do trouby a už se jen čeká na hostinu. Zelenina navíc poslouží jako příloha, takže oběd máte hotový opravdu za okamžik.