Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: Řecký cizrnový salát

Také vám chybí dovolená u moře a výborná středomořská kuchyně? Alespoň trochu si dovolenou můžete připomenout třeba dnešním receptem. Lehká dietní verze bezmasého jídla neuvěřitelně zasytí, vyzkoušejte.

Co budeme potřebovat?

  • 1 plechovka sterilované cizrny
  • 1 velké rajče
  • hrst oliv
  • 1 malá plechovka rajského protlaku
  • 1 střední mrkev
  • 1 menší cibulka
  • olivový olej
  • sušený česnek
  • cukr
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Pokud se chcete o cizrně dozvědět víc, přečtěte si náš článek o cizrně a jak ji uplatnit v receptech

Nejsnadnější varianta přípravy je uvařit si mrkev zvlášť, jen tak aby zůstala trošku tvrdá. V rendlíku necháme na oleji zpěnit na jemno nakrájenou cibulku. Přidáme rajský protlak, cukr, sůl, pepř , sušený česnek a trochu vody, aby vznikla řidší omáčka Přivedeme k varu a vložíme na kousky nakrájené oloupané rajče. Provaříme a zamícháme na menší kousky nakrájenou mrkev, kterou jsme si předem uvařili. Nyní už jen stačí dokončit salátek přidáním na kolečka nakrájených oliv s cizrnou a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

Co vy na to?