Jídlo

Jídlo je základní lidská potřeba, bez něj bychom nebyli. Není ale jídlo jako jídlo a tak je třeba pečlivě zvážit co do sebe dostáváme. Právě k tomu je zde naše rubrika, která vás provede vším, co potřebujte o jídle vědět.

media

Milujete fast-foody? Víme, jak na ně při dietě

Jsou lidé, kteří o fast-food nezavadí ani pohledem. A jsou tací, kteří se bez něj nedokážou obejít, a i když se drží, tak čas od času stejně zhřeší. Za běžné situace nejde o takovou katastrofu, ale pokud se snažíte zhubnout, jsou fast-foody velkým rizikem. Jak se s nimi popasovat, když bez nich prostě nedokážete žít?
media

Máte málo vlákniny? Víme, jak ji doplnit

Vláknina je pro správné fungování našeho organismu a hlavně naše zažívání nezbytná. Mnoho z nás ji zanedbává a máme jí málo. Což se pak odráží na našem špatném trávení. Pokud jí chcete mít dostatek, ale nemáte chuť neustále se cpát ovesnými vločkami, poradíme vám, v jakých potravinách ji také najít.
media

Jíte u „Číňanů“? Raději byste neměli

Čínská bistra zažívají svůj boom, jsou čím dál populárnější a mnoho z nás si do nich o polední pauze skočí na oběd. Žijeme přitom v dojmu, že jídlo je zdravé. Jak také jinak, když jde hlavně o kuřecí maso a spoustu zeleniny? Ale to je velký omyl.
media

Umami – chuť glutamátu, která pomáhá

Jestli jste o umami ještě neslyšeli, je to chyba – a velká. Toto japonské slůvko totiž značí pátou chuť, kterou je člověk schopen vnímat. A podle vědců je tomu skutečně tak – není totiž jen sladká, slaná, kyselá a hořká, ale ještě chuť umami. A ta má pro nás spoustu výhod.
media

Zmrzliny při hubnutí: jak je to doopravdy?

Přišlo jaro a s ním téměř letní počasí. U stánků s točenou zmrzlinou se rázem vytvořily fronty, v cukrárnách se zmrzlina prodává ve velkém, mnoho z nás si začíná dělat zásoby nanuků v mrazáku. Jenže co když se snažíte dostat do formy a zhubnout? Jak je to s pojídáním zmrzlin?
media

Hubnete? Vsaďte na bylinky!

Mnoho z nás má pocit, že hubnutí se rovná bezmála týrání. Jídla je málo, musí být úplně jiné než dosud, je chuťově mdlé, k jeho konzumaci se musíme nutit a navíc nás často trápí hlad a neodolatelná chuť na něco nezdravého. Ale nic z toho se dít nemusí, když na to jdeme chytře – například s pomocí bylinek.
media

Tymián vás svými účinky překvapí

Sušený tymián používáme často v kuchyni při dochucování různých pokrmů. Bereme ho automaticky jako jedno z mnoha koření. A přitom tymián má mnohem více pozitivních účinků na zdraví, než by nás při dochucování jídla napadlo.