Ke štěstí se dá i projíst. Ale zdravě

Pokud máme splín, jsme smutní, něco nás trápí nebo jsme ve stresu, často saháme po sladkostech, případně po čokoládě. Spořádáme jich více, než je vhodné, ale uleví se nám. Nicméně každé lékař či dietní poradce vám okamžitě řekne, že takovýto způsob zahánění depresivních stavů sladkostmi není vůbec zdravý. I přesto existují potraviny a nápoje, které nám pomohou zahnat chmury, zvednou nám náladu a zaženou i únavu, a to aniž by měly negativní vliv na naši linii. Jen to chce jít na to s rozumem.

Jste-li zvyklí dostávat se do lepší nálady pomocí jídla, tak v tom můžete pokračovat, ale s pomocí jiných potravin. Namísto chipsů a čokolády si dejte pomeranč, mandarinku, avokádo, maliny, jahody, rybíz. Zvlášť s blížící se letní sezónou bude dostupnějších více druhů ovoce a právě to nám pomůže lépe se popasovat se vším negativním, co nás trápí. Tyto druhy ovoce navíc obsahují řadu cenných látek, vlákninu a vitaminy, takže kromě lepší nálady pomůžeme i své imunitě a zdravotnímu stavu celkově.

Místo vína čaj

Někteří se neuklidňují jídlem, ale pitím. Někdo si dá jedno, dvě piva, jiný sklenku vína. Pokud zůstanete u jedné sklenky, tak to není nijak závadné a každý lékař vám potvrdí, že je to zdraví prospěšné.

Ovšem nemusíte pořád vsázet jen na alkohol. Prostředkem, který vám pomůže dostat se do harmoničtějšího rozpoložení, uklidní vás a zažene zbytečné chmury, je zelený čaj. Ideální je koupit si kvalitní zelený čaj a uvařit si šálek třeba večer, kdy už jste v klidu a můžete relaxovat. K tomu si pusťte nějaký pohodový film, zapalte svíčku a udělejte si pohodovou atmosféru, která vám pomůže cítit se lépe a zapomenout na starosti.

Nepřejídejte se

Zahánění chmur jídlem je nebezpečné zejména v tom, že bez rozmýšlení jíme nesmyslné potraviny ve velkém množství, takže se de facto přejídáme. Pokud to děláme večer, pak se nám kvůli tomu může i hůř usínat, protože je nám těžko a žaludek má velký problém takhle pozdě zpracovat všechno, co jsme mu naservírovali. Proto si hlídejte zejména to, kolik toho sníte a kdy. I když jíte sebezdravější potraviny, abyste se díky nim cítili lépe, tak určitě není vhodné sníst jich moc a pozdě večer. To vám pak víc škodí než prospívá.