Úzkosti, deprese i stres zaženete cvičením

Možností, jak se vymanit ze stavů úzkosti, ze stresu, z různých psychických poruch a problémů, je nespočet. Kromě lékařů a odborníků vám mohou pomoci vaši příbuzní a přátelé, můžete je zahnat změnou zaměstnání, rozloučením se s lidmi, kteří vás trápí, nebo třeba jídlem, odpočinkem, vypsáním se z toho. A dalším ze způsobů, který zabírá, je pohyb. Což je logické, protože právě při pohybu (a to jakémkoliv) se vyplavují různé hormony, zejména pak endorfin, které s vaší psychikou dokážou učiněné zázraky.

Cvičte podle sebe

To, po jakém typu pohybu sáhnete, je zcela na vás. Někomu pomůže vyběhat se z toho – má pocit, jako by svým problémům dokázal utéct. Jiní volí klidnou procházku, kdy si pročistí hlavu a urovnají myšlenky. Dalším pomohou bojové sporty nebo například týmové sporty. Jiní se spoléhají na jógu či meditaci, někteří na tanec.

Je tedy úplně jedno, do čeho se pustíte. Hlavní je, že budete mít jasný pocit, že vám to pomáhá, že je vám o něco lépe. A když budete cvičit pravidelně několikrát týdně, tak se z toho stane jakýsi způsob terapie, na který se budete těšit a po kterém vám vždy bude o něco lépe. A pokud u toho vydržíte, stane se z toho zvyk, nikoliv nucené sportování. Jestliže si tento zvyk zamilujete (což je velmi důležité), tak vám to bude pomáhat i dál.

Pro duši i tělo

Cvičení je výhodné v tom, že vám kromě dalších způsobů, jak zatočit s psychickými problémy, pomůže i s fyzickými problémy. Zlepšíte si kondici i postavu, shodíte nadbytečná kila. Budete díky tomu sami se sebou spokojenější, vzroste vám sebevědomí a začnete se mít více rádi, což je velmi důležité. Proto se nebojte pustit se do toho – zvolte si typ sportu, který vás bude bavit, případně ho sdílejte se svými blízkými. A uvidíte, že zakrátko pocítíte tu úžasnou změnu.