Snadný recept: guacamole

Mezinárodní kuchyně je i u Čechů velmi oblíbená. A zvlášť ty recepty, které jsou plné chutí a zároveň jsou snadné na přípravu. Teba jako guacamole, ke kterému potřebujete jen několik potravin a i s nimi dosáhnete neuvěřitelně lahodného spojení chutí. Budete tak mít rychle připravený dip, který ale můžete použít i místo salátku nebo přílohy.

Co potřebujeme

  • 3 zralá avokáda
  • 1/2 červené cibule
  • 2 tvrdá rajčata (středně velká)
  • 1 stroužek česneku
  • citronovou šťávu (dle chuti možno i limetkovou)
  • 1 lžičku soli
  • menší hrst čerstvého koriandru
  • dle chuti - jalapeños, chilli

Jak na přípravu

Avokáda rozkrojíme, oloupeme a vypeckujeme a v míse rozmačkáme vidličkou. Pozor - tady můžeme zvolit, jestli chceme jemný dip nebo preferujeme verzi s nerozmačkanými kousky avokáda.

Cibulku nakrájíme nadrobno a rajčata na menší kostičky. Koriandr nasekáme.

V míse pak smícháme avokáda, cibuli a rajčata, prolisovaný stroužek česneku, koriandr a sůl. Zakápneme čerstvou šťávou z citrónu (dle chuti) a přidáme další ingredience, abychom guacamole dochutili pikantně podle sebe.

Guacamole podáváme ihned, avokádo na vzduchu hnědne. Můžeme použít jako dip k nachos, jako lahodnou pomazánku na toust nebo i jako salát či přílohu.

Dobrou chuť!