Recept na skvělou snídani - chléb s avokádem a vejcem na hniličku

Čím se rozmazlíte o víkendu na snídani? Pokud chcete inspiraci, zkuste tentokrát tento náš recept na chléb s avokádem a vejcem vařeným na hniličku.

Co potřebujeme?

Na dvě porce:

  • 2 vejce
  • 2 krajíce chleba (nebo toasty)
  • 1 zralé avokádo
  • citron
  • sůl
  • pepř
  • pro gurmány tvarohové žervé na potření chleba

Jak na přípravu?

Začneme vejci. Uvařit vejce na hniličku není těžké, chce to jen dodržet přesný čas. V hrnci by vejce měla být pod vodou. Tu začněte ohřívat na silnějším plameni (resp. na indukci jsme ohřívali na stupni 8 z 10) a jakmile začne voda vřít, stáhněte plamen a nechte probublávat přesně 3 minuty. Poté hrnec odstavte a vejce zchlaďte ve studené vodě, aby se dala oloupat skořápka. 

Avokádo rozřízněte napůl a pomocí lžičky odstraňte pecku. Nakrájejte na plátky.

Chléb můžete (ale není to nutné) potřít tenkou vrstvou žervé, na něj poklaďte plátky avokáda a zakápněte čerstvou citrónovou šťávou. Navrch položte vejce, dosolte a dopepřete a je hotovo. Vejce na hniličku můžete nechat buď roztéct po chlebu nebo si ho nechat až na posledních pár soust. Je přeci jen tekutější, tak opatrně. :)

Dobrou chuť!