Recept: Fitness gulášová polévka

Co potřebujeme

  • 1 litr vývaru
  • 0,5 kg Mleté hovězí maso (ideálně s 10% tuku)
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 2 větší brambory (méně nebo více podle vaší chuti)
  • majoránka
  • paprika
  • sůl
  • pepř
  • lžíce oleje

Jak na přípravu

Cibulku, mrkev a brambory očistíme a nakrájíme na kostičky. V hlubším hrnci na lžíci oleje orestujeme nejprve cibulku, po chvilce přidáme mrkev. Jakmile cibule začne zlátnout, přidáme mleté hovězí maso. Dokořeníme majoránkou, paprikou, solí a pepřem a mícháme, aby se i maso dobře orestovalo a spojily se chutě cibulky, mrkve a masa.

Poté zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Na posledních cca 15 minut přisypeme brambory nakrájené na kostičky a vaříme na mírném plameni do změknutí. Gulášovou polévku případně ještě dokořeníme podle vlastní chuti.

Nechte si chutnat!