Ty nejlepší články rovnou do mailu

Brambory

media

Recept: gnocchi s kuřecím masem

I když gnocchi nejsou na příprav nic těžkého, nic nám nebrání v tom sáhnout po těch hotových. Ošidit se nedají a alespoň máme oběd hotový za chvilku. Dnes přinášíme recept na omáčku s kuřecím masem, která udělá tu správnou tečku a skvělý oběd je na stole.
media

Recept na špenát s brambory - dokonalá příloha

Váháte, která příloha je třeba ke kuřecímu masu nejideálnější? My už to víme. Vyzkoušejte dnešní recept na špenát s brambory. Jednoduché jídlo, které ale umí dodat vašemu jídlu punc něčeho lepšího. Navíc o to chutnější a dietnější.
media

Recept: kuřecí salát s jablkem

Určitě to znáte také. Pečené kuře je buď moc malé, nebo velké a zbude. Co s takovými zbytky, aby se nevyhodily a nemuseli jsme jíst stejné jídlo několik dnů? Vyzkoušejte lehký kuřecí salát s jablkem.
media

Loupete ze všeho slupku? U této zeleniny to nedělejte!

Pro mnoho lidí je chutnější z ovoce a zeleniny oloupat slupku a jíst jen samotnou šťavnatou dužinu. Ne ve všech případech je ale takový postup úplně přínosný i pro naše zdraví a častokrát sami sebe ochuzujeme o vynikající chuť i živiny. V následujících případech proto slupku nechte na zelenině a vychutnejte si ji.
media

Zelné placičky

K podzimu neodmyslitelně patří i kysané zelí. Právě to obsahuje pořádnou dávku vitamínu C, který tělu přes zimní měsíce může chybět. V minulosti, kdy naši předci nemohli nakupovat čerstvé ovoce a zeleninu po celý rok, bylo kysané zelí skvělou alternativou. A je i dnes, třeba právě v podobě zelných bramboráků nebo, chcete-li, placiček.