Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: zapečené maso s batáty a brambory

Hezké počasí si rozhodně neříká o to, abychom stáli celý den u plotny. Proč tedy nevyzkoušet jeden z receptů, kdy vše dáme dohromady a jen počkáme na chutný výsledek? Kombinace brambor, batát a dietního masa navíc dokáže vykouzlit jídlo, které rozhodně neublíží naší postavě.

Co budeme potřebovat?

  • 1/2 kg libové vepřového masa (například kotleta)
  • 2-3 velké brambory
  • 1 větší batáta
  • šalotka
  • 2 dcl smetany na vaření
  • 2 dcl mléka
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Brambory a batáty si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Do pekáčku postupně klademe vrstvu brambor a proložíme batáty. Každou vrstvu osolíme a okořeníme. Nahoru už stačí jen položit plátky masa a zalít mlékem se smetanou. Vložíme do trouby a necháme péct, při 180°C přibližně 45 minut - až jsou brambory měkké a mléko se skoro vsáklo.

Máme hotovo a můžeme servírovat. Brambory dostanou díky batátům velmi zajímavou chuť, určitě vyzkoušejte.

Co vy na to?