Dietní večeře

media

Recept: Studená rajčatová polévka Salmorejo

Připomeňte si dovolenou s výtečnou studenou polévkou, která zasytí a zároveň osvěží. Původem je tato polévka ze Španělska a připravuje se z bílého chleba, my jsme ale recept trošku upravili. Takže je dietnější a na přípravu ještě snazší.
media

Recept: květák na grilu vhodný i pro vegany

Pomalu začíná na dozrávat zelenina a mezi ní květák. Už vás někdy napadlo jej dát na gril? Pokud už máte masa dost a nebo čekáte veganskou návštěvu, překvapte je květákem na grilu. Zelenina, kterou by vás běžně nenapadlo na gril dát, vás určitě překvapí.
media

Recept: Ryba v papilotě

Už jste někdy zkusili udělat rybu v papilotě? Že nevíte co to je? Zkrátka rybu zabalíte do pečícího papíru a upečete. Díky pečícímu papíru můžete použít jen minimum tuku a ryby se spíš dusí, než smaží. Dietní a výborné jídlo se navíc připraví během chviličky.
media

Recept: Vydatný brokolicový krém

Brokolicovou polévku určitě zná mnoho z vás, ale teprve ta naše je opravdu tak vydatná, že zasytí i samotná. Žádné zahušťování smetanou, ani jogurt není potřeba. I tak bude krém jemný. Rozhodně vyzkoušejte a nemějte strach, brokolice je nejenom zdravá, ale i dobrá.
media

Recept: Netradiční pečený králík na česneku

V dřívějších dobách byl králík prakticky každý týden na talíři. Nedělní oběd se bez něj prakticky neobešel. Dnes už nejsme odkázáni na samozásobování a tak se na toto chutné, dietní maso často zapomíná. Vyzkoušejte náš recept a ohromte rodinu klasikou na moderní způsob.
media

Recept: Krkovička se šalvějí pečená na bramborech

Bylinky mají kouzelnou moc i v kuchyni. Když se správně použijí, dokáží masu dodat vynikající chutě i vůni. A obzvlášť, když takové maso okořeněné bylinkami pečete přímo na malých bramborech, vykouzlíte voňavý a velice chutný oběd. Dnes pro vás máme recept, ve kterém je základem krkovička a šalvěj.
media

Recept: Kuličky z mletého hovězího masa

Mleté hovězí maso patří mezi jednu z dietních a snadno použitelných potravin. Zvlášť když se nesmaží, nefrituje, jen peče v troubě. My jsme vyzkoušeli recept na tradiční masové kuličky a rozhodně jsme nelitovali.