Dietní večeře

media

Jakým dietním pastím se na dovolené s polopenzí vyhnout

Ten pocit zná každý, kdo někdy vyrazil na dovolenou a zaplatil si polopenzi. Ráno se hlavně hodně najíst, abychom vydrželi do večera a večer na kroutící se prázdný žaludek to chce pořádnou porci - vždyť jsme celý den nejedli! Tentokrát jsme ale vše udělali jinak a vyzkoušeli na sobě, že i na dovolené s polopenzí se nemusíte přecpat a přitom celý den vydržet v pohodě.
media

Recept: Pečená treska s medvědím česnekem

Ryba je obvykle výbornou volbou pro dietní oběd Když jí chytře pomůžete vylepšit chuť pomocí bylinek a koření, máte nejen zdravý, ale i nezapomenutelně chutný oběd. Tentokrát jsme jako rybu vyzkoušeli tmavou tresku, které filet neobsahuje tolik kostí.
media

Recept: bulgur se sušenými rajčaty a česnekem

Bulgur určitě patří mezi nejoblíbenější dietní potraviny. Výživové hodnoty jsou velmi příznivé a přípravou nestrávíte hodiny. Dnes pro vás máme recept, který vám tuto přílohu povýší na plnohodnotné jídlo a díky němu si jej určitě zamilujete.
media

Recept: zeleninový salát s červenou řepou a sýrem

Zeleninový salát zná asi každý a je to skvělý pomocník v dietě. Bohužel je to jedno z jídel, kterého se snadno přejíte. Dostat se do situace, kdy salát nemůžete ani vidět je velmi snadné. A právě proto je skvělé salát někdy obměnit. S naším receptem má salát společné docela hodně a přitom chutná úplně jinak.
media

Recept: pečený králík s bylinkami

Králík bylo vždy, v našich končinách, velmi oblíbené jídlo. Babičky jej měli na dvoře a narážky na toto maso najdete i v řadě českých komedií. Možná se nám díky tomu králík přejedl, ale je to velká škoda. Dietní, velmi chutné maso, se dá zařadit do hubnoucího jídelníčku a dodat tak tělu bílkoviny bez zbytečných tuků. A pokud jde o samotnou přípravu, snadnější najdete jen ztěžka.
media

Recept: tarhoňový salát

V našich končinách není tarhoňa příliš známá, ale na Slovensku se jedná o celkem častou potravinu. Výborně chutná a navíc se vyrábí i ze špaldové mouky. Pokud tedy sháníte recept na rychlou, zdravou večeři, dnes pro vás jeden máme.
media

Recept: okoun nilský na grilu

Ryby by měly být na jídelničku alespoň dvakrát týdně. Bohužel se často najdou lidé, kteří se rybám vyhýbají. A nejčastějším důvodem udávají kosti. Přesně pro ně je okoun nilský ryba jako stvořená. Výborná chuť a k tomu kosti tak velké, že se nedají přehlédnout. Pokud si koupíte rovnou filet, kost prostě nepotkáte. Na grilu je navíc hotový opravdu za chviličku.