Recept: králičí stehna na šalvěji

Králík a divoká bylinka si přímo říká o zkombinování. Pokud byste rádi vyzkoušeli nějaké dietní maso a zároveň chcete ochutnat něco netradičního, dnešní recept je jako dělaný pro vás.

Králičí maso u nás bývalo velmi oblíbené, ale v dnešní době se z něj stává poměrně luxusní záležitost. Přitom se jedná o velmi zdravé, dietní a netučné maso, které by se v každém jídelníčku občas mělo objevit.

Co budeme potřebovat?

  • 2 králičí stehna
  • 1 hrst šalvějových listů
  • 1 dl bílého vína
  • 1 menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

V hrnci si rozehřejeme olivový olej a na něj dáme očištěná stehna. Ta ponecháme vcelku, pouze z nich odstraníme případný tuk, nebo zbytky blan. Osmažíme ze všech stran, dokud nechytnou hezky hnědou barvu a na výpeku necháme zpěnit cibulku, zamícháme nasekaný česnek, který necháme restovat jen opravdu chviličku.

Pak už jen stehna vrátíme do hrnce, osolíme opepříme, zalijeme vínem a posypeme listy šalvěje. Pečeme přikryté v troubě na 180 °C přibližně hodinu a půl, dokud maso není měkké.

Hotovo, takhle snadné to opravdu je a čas zabere pouze pečení. Jako přílohu doporučujeme pečenou kořenovou zeleninu, kterou můžete péct současně a ke králičímu masu se skvěle hodí. Recept na pečenou zeleninu najde zde