Recept: Pečený jehněčí hřbet v bylinkové krustě

Opravdu jemné a na jazyku se rozpadající maso. Takové je jehněcí. My jsme tentokrát sáhli po jehněcím hřbetu, obalili jsme ho ve směsi bylinek a dali péct na nižší teplotu. Výsledek? Úžasný dietní oběd, na jehož výbornou chuť nemůžeme zapomenout.

Co potřebujeme

  • 800 g jehněčího hřbetu (na 3-4 porce)
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • rozmarýn
  • mletý kmín
  • olivový olej (nebo kousek bůčku, pokud netrváte na dietní variantě)
  • vodu na podlití

Jak na přípravu

U tohoto receptu příprava nemůže být snazší. Jehněčí hřbet nebývá nijak tlustý, proto se dobře propeče za kratší dobu.

V hmoždíři smíchejte a rozdrťte sůl s bylinkami. Jehněčí hřbet zakápněte trochou oleje a rukama olej rozetřete na všechny strany hřbetu. Poté obalte v bylinkách se solí.

Pekáček vymastěte trochou oleje (nebo vyložte kousky bůčku) a poklaďte jehněčím hřbetem. Podlijte trochou vody, zakryjte alobalem a dejte péct do trouby předehřáté na 160 stupňů. Pečte cca 45 minut, během kterých občas maso přelijete výpekem. Poté zvyšte teplotu na 180 stupňů, odstraňte alobal a pečte dalších 15 minut. Nezapomeňte na polévání masa výpekem.

Pečený jehněčí hřbet podávejte s lehkou přílohou - třeba s čerstvým salátem - a máte tak vynikající dietní a velmi chutný oběd.

Nechte si chutnat!