Recept: krůtí kuličky s mozzarellou

Nevím jak u vás, ale u nás jsou masové kuličky oblíbené jídlo. Skvěle se hodí k těstovinám a v lednici klidně vydrží několik dnů. Navíc se dají připravit opravdu dietně a tyhle, s mozzarellou uvnitř, skrývají překvapení, které zachutná.

Co budeme potřebovat?

  • 200g krůtích prsou
  • 1 vejce
  • 2 balíčky mozzarelly
  • sůl
  • pepř
  • bazalka
  • strouhanku na zahuštění

Jak na to?

Krůtí maso si rozdělíme na třetiny. 2/3 masa nameleme na hrubo a zbytek pak na jemnější směs, která nám kuličky hezky spojí. Bazalku nasekáme na menší kousky a společně s kořením přidáme k masu. Přidáme vejce a podle řídkosti směsi přidáme strouhanku.

Maso ale klidně může zůstat řidší, během tepelné přípravy se maso vysuší, jediné čemu by to mohlo vadit, je že se budou hůř dělat kuličky.

Ty ale připravíme vcelku snadno s pomocí studené vody. Mozzarellu si nakrájíme na malé kousky, obalíme masem a rukama namočenýma ve studené vodě, snadno vytvarujeme malé kuličky. Ty klademe na pečící papír a pečeme v troubě na 220 °C cca půl hodiny, jakmile budou mít hezky červenou barvu.