Recept: bulgur se sušenými rajčaty a česnekem

 

Bulgur určitě patří mezi nejoblíbenější dietní potraviny. Výživové hodnoty jsou velmi příznivé a přípravou nestrávíte hodiny. Dnes pro vás máme recept, který vám tuto přílohu povýší na plnohodnotné jídlo a díky němu si jej určitě zamilujete.

Co budeme potřebovat?

 

·       150g bulguru

·       ½ malé plechovky sušených rajčat

·       2 stroužky česneku

·       1 lžíce olivového oleje

·       ½ citronu

 

Jak na to?

 

Bulgur připravíme podle návodu na sáčku. Stačí jej pořádně propláchnout a dát vařit do osolené vody. Vody by mělo být přibližně dvojnásobné množství oproti bulguru. Mezitím co se bulgur vaří, oloupeme česnek a sušená rajčata nakrájíme na male kousky.

 

Na oleji osmažíme česnek, ale pouze velmi krátce, aby nezhořkl. Pár vteřin bude stačit. Přidáme nakrájená rajčata a orestujeme společně s česnekem. Připravenou směs promícháme s horkým bulgurem, přidáme šťávu z půlky citron a necháme přibližně 5 minut odpočinout.

 

Podávat můžeme jako přílohu, nebo samostatně.