Recept: Kuličky z mletého hovězího masa

Mleté hovězí maso patří mezi jednu z dietních a snadno použitelných potravin. Zvlášť když se nesmaží, nefrituje, jen peče v troubě. My jsme vyzkoušeli recept na tradiční masové kuličky a rozhodně jsme nelitovali.

Co potřebujeme?

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce
  • 1 menší cibule
  • 100 g chleba bez kůrky 
  • 80 ml mléka
  • 50 g parmezánu nastouhaného na jemno
  • 2 stroužky česneku
  • bylinky - majoránka, šalvěj nasekaná na drobno, tymián
  • sůl
  • pepř
  • lžička oleje

Jak na přípravu?

Kousky chleba bez kůrky zalijeme v míse vlažným mlékem a necháme chvíli odstát, aby dobře nasákly.

Cibulku nasekáme na velmi jemné kousky a necháme zesklovatět na pánvi se lžičkou oleje.

Ve větší míse zatím můžeme smíchat zbytek ingrediencí, česnek sem prolisujeme. Spolu s chlebem pak pořádně promícháme.

Kousky směsi doporučujeme nabírat lžící, aby byly stejně velké a tvoříme z nich ručně kuličky. Ty pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a poté pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 15 minut.

Masové kuličky podáváme třeba s těstovinami a omáčkou z rajčat.

Dobrou chuť!